Bodø, den 23.07.2000

 

 

 

Til            Skytterlagene

            Samlagets tillitsvalgte

 

 

SAMLAGSINFO NR. 3/2000.

 

Forrige info kom på tampen av feltsesongen. Nå er det ferietid, og en liten pause i banesesongen før det for mange braker løs på LS 2000 og Elverum.

 

Det er ikke all verden av saker å minne om, men dog allikevel:

 

* Vedlagt følger referat fra styremøte den 24. juni. Dette ble holdt under samlagsstevnet på Sandhornøya, og Henry/Harry hadde ordnet møtelokale til oss.

Se gjennom referatet hvor styret  bl.a. oppfordrer lagene om å vurdere en ekstra innsats i DFS-lotteriet. Dette er ennå ikke for sent, og som sagt er der penger å tjene (under forutsetning av noe planlegging og innsats).

 

Herved også hjertelig takk til Sandhornøya skytterlag for et vel gjennomført samlagsstevne!

 

* Siden sist har det vært mye skyting, og mange muligheter for enhver i sær.

Skytingens Dag tror jeg er gjennomført av mange lag med rekorddeltakelse, men da jeg mangler tilbakemelding fra noen lag, vet jeg ikke helt konklusjonen. Rapport ber jeg om å få snarest fra de som har dette ugjort. Dette må også gjøres for å komme i betraktning for pins-refusjon!  Frist: 18. august 2000.

Landsdelsstevnet  arrangert. i Troms ga også mange gode resultater for Salten, og bekrefter at vi absolutt er å regne med i de fleste klasser/disipliner.

 

Skytingen om Organisasjonsmedaljen fikk gledelig god oppslutning. Med 63 deltakere får vi tildelt 3 gylt og 7 sølvmedaljer foruten en mengde stjerner! Resultatene er formodentlig kjent, og vi kommer tilbake til saken til høsten. Jeg nevner også at det allerede er mange som har fått to registreringer om det keramikk-kruset som DFS har innført i denne skytingen.

 

I forhold til Rana-Salten stevnet endte også de fleste vandretrofeene i Salten, men deltakelsen herfra kunne gjerne vært noe bedre.

 

* Jevnt over kan det virke som om deltakelsen på banestevnene har hatt en økende tendens. I så fall er jo det en gledelig utvikling. Mye spennende står vi jo også foran. Aller først er det mye spenning knyttet til LS på Elverum, og deretter og tilbake i Salten har vi flere trefninger, bl.a. i Røsvik, Viken og Beiarn for å nevne noen. Under Beiarn-stevnet er det ellers siste anledning til å kvalifisere seg i pokalskytingene, og endringer i finalelista kan nok fortsatt skje både hos rekr./jun.(NP), senior (NF) og veteraner.

Med en viss spenning og forventning ser vi også fremover til Nordisk som jo arrangeres i Vefsn 1.og 2. september.

 

* Lagmesterskapene vil jeg spesielt minne om. Dette er jo høgdepunktet innad i ethvert lag, og jeg håper at alle tar utfordringen. I den sammenheng nevner jeg også Rekrutteringskonkurransen som lagene er orientert om direkte fra Skytterkontoret, jfr. rundskriv nr. 20/00. Rapporteringsfristen til Skytterkontoret er 1. november.

 

* Dugleiksmerket er en årlig og hyggelig manøver. Her er mange som bør sørge for å få med et resultat/en registrering for året, noe som kanskje også utløser merk, stjerne, diplom etc.

Jeg minner om at for tilfelle noen skyter  245 p. eller mer (på 200/300 meter), må det tas vare på gravkortet.

Rapporteringsfrist til samlaget er 15. oktober.

 

* Kassereren har flyttet til Fauske, se møtereferat for ny adresse og telefonnummer.

 

* Resultatservise og stevneomtale i lokalavisene er rimelig bra. Det er dog flere meninger om dette. I hovedsak tror jeg vi får oppmerksomhet slik vi fortjener, og det aller meste av ansvar vil jeg si ligger på lagene/arrangørene selv. De som har telefaks og/eller e-mail må benytte dette til rask kommunikasjon med avisredaksjonene.

 

* Vi nærmer oss den årlige manøveren med utarbeidelse av Terminliste. Jeg vet at flere ute i lagene har synspunkter på både det ene og andre i den sammenheng. La synspunktene komme samlagsstyret og særlig Østrem til kunnskap jo før jo bedre, og i alle fall før lista blir vedtatt!

 

* Til slutt vil jeg denne gang rette en takk til Lars Fossum som server samlagets nettside på Internett. Her kommer det aller meste av resultater (raskt og oversiktlig), og Lars gjør en skikkelig fin jobb med denne saken.

 

Vennlig hilsen

 

 

Henning Ivarrud

samlagsformann