Bodø, den 2002-09-18 

 

 

Til skytterlagene i Salten

 

 

 

SAMLAGSINFO NR. 4-2002.

 

 

Infoen denne gang  blir noe kortere og mer rett på sak enn vanlig. Av forskjellige årsaker får jeg en mer hektisk høst enn tradisjonelt, og det vil nok prege både det ene og andre.

 

Vel, dere har allerede fått tilsendt referat fra styremøte den 4. september, og bl.a. vedlagt forslag til terminliste for 2003 m.v. Dette taler for seg. Oppfordringen  er at gi nå terminlisteforslaget en aktiv og ikke minst seriøs behandling i laget ditt. Terminlista blir ikke bedre enn hva lagene selv ved sitt engasjement gjør den til.

Vi imøteser konstruktive tilbakemeldinger innen 15. oktober.

 

Den årlige ”masingen” om Dugleiksmerket blir med denne ene gangen. Selvsagt håper jeg at ”gamle” som nye skyter om merket og får sin registrering. Skal dette kunne skje uten for mye tilfeldigheter, må lagstyrene synliggjøre  merkeskytingen og tilrettelegge slik at alle får muligheten til å prøve seg. Rapporteringsfrist til samlaget er 15. oktober. Umiddelbart deretter foretas oppsummering til Skytterkontoret med rapportering om hvem som har oppnådd Statuett og eventuelt står til diplomer etc., jfr. regelverket i Skytterboka.

 

Påskjønnelser. Som dere også vet og har erfart, har DFS både sentralt og regionalt (samlaget) flere muligheter til å kunne påskjønne fortjente lag og/eller personer. Skytterboka kap. 4 omhandler aktuelle Hedersbevisninger fra sentralt hold (diplom, skjold).  Samlaget har med jevne mellomrom omtalt de muligheter vi har med Fortjenstmedalje, Skjold, Stipend m.v. Statuttene er flere ganger sendt lagene. Nå er tiden atter inne for å tenke gjennom om det er noen som fortjener en eller annen påskjønnelse/TAKK. Forslag med (kort) argumentasjon ber jeg om blir sendt samlaget snarest. Dette slik at vi har mulighet til å ”bearbeide” sakene innen ombudsmøtet (30. november).

 

Samlaget har etter hvert opparbeidet seg en rimelig god økonomi. Dette er selvsagt bra; i utgangspunktet. Det er dog ikke noe mål i seg selv å sitte med mest mulig penger på bok. Hvis samlaget har omforente tiltak, satsningsområder eller lignende hvor noe av kapitalen kan settes inn i mer ”produktiv” aktivitet for derigjennom å skape ytterlige fremgang, burde kanskje det likeså gjerne kunne skje. Herved gis dere i utfordring å komme med forslag til gode tiltak og satsningsområder. Samlagsstyret bør helst få innspill god tid i forvegen av ombudsmøtet da bl.a. forslag til budsjett for 2003 skal være klargjort innen den tid.

 

Til slutt: ÅRSMELDING 2002.  Ennå har dere trolig ikke mottatt aktuelle papirer/skjema fra Skytterkontoret, men det kommer nok snart. Av erfaring vet dere imidlertid hva som må gjøres av forarbeider og forberedelser for at utfyllingen av skjemaene skal skje effektivt.

Fristen 1. november til samlaget står fortsatt fast, og i år vil samlagsformannens oppfølging måtte skje i første halvdel av november. Er det derfor noen som ikke greier å overholde fristen, må dette avklares og avtales nærmere med undertegnede. Hører jeg ikke noe spesielt, forutsetter jeg at alle lagene følger lojalt opp! (PS. De av dere som alltid er presise, kan overse dette avsnittet).

 

Ha en god høst, og lykke til med det som står foran av diverse administrative gjøremål. Dette foruten oppstart av innendørssesongen og eventuelle andre aktiviteter.

 

Vennlig hilsen

 

 

 

Henning Ivarrud

Samlagsformann

 

 

Gjenpart: Tillitsvalgte i samlaget