Bodø, den 5/4-2000

 

 

 

Til            Skytterlagene v/ formannen

            Samlagets tillitsvalgte

 

 

 

SAMLAGSINFO NR. 2/2000.

 

Tiden flyr av sted, og det er snart 3 måneder siden sist. Feltsesongen går mot sin avslutning. Dog er flere interessante stevner tilbake. I år er det ikke snøproblemer (slik det var i fjor), og så vidt vites er alle åpne stevner gjennomført, dog er ikke oppslutningen slik ønskelig kunne vært. Unntaket er likevel samlagsstevnet i Saltdal hvor det var hele 71 deltakere.

Vi har heller ikke hatt noen stor pågang i AG-3 klassen, selv om en og annen har møtt frem. Viktig i fortsettelsen er initiativet og dialogen mellom lag og HV-område.

 

Diverse info/påminnelser:

 

 

 

Skriv fra DFS av 24.02.2000 vedlegges til orientering.

 

NM i skogsløp med feltskyting år 2001. Nord-Norge står for tur. Har vi potensielle og interesserte arrangører i Salten?

Til noen (få) lag vedlegges orienterende skriv av 28. januar fra DFS. Søknadsfristen er 1. mai 2000.

 

Tillegg til terminlisten 2000:

Åpent banestevne på Sandhornøy lørdag 6. mai.

 

Ny samlagsinstruktør. Nils Nilsen, Sandhornøya skytterlag, er utnevnt og godkjent som samlagsinstruktør. Dermed er vi atter 3 samlagsinstruktører i Salten. Vi ønsker Nils velkommen. Han kan bl.a. nås på telefon 757 59647 eller mobil 948 91119.

Arrangøren av neste års landsskytterstevne, Bodø Østre skytterlag, har kommet med forespørsel til samlaget om vi vil yte bistand med geværkontroll, slik vi gjorde i 1981 og 1991. Samlaget har svart bekreftende, og Nils Nilsen, Sandhornøy, er tillagt ansvaret med å organisere dette viktige arbeidet. Han vil i nærmeste fremtid ta kontakt med skytterlagene for å tak i frivillige skyttere med erfaring og innsikt i denne type arbeid. Jeg oppfordrer lagene til å være positiv til saken.

 

Skytterlagene har nettopp mottatt rundskriv 15/2000 dat. 21. mars 2000 fra Skytterkontoret ”Angående nye våpenlov med forskrift”. Det er viktig at lagene følger opp oppfordringene fra Skytterkontoret.

 

Skytterlagene vil ganske snart motta statsbidraget (hvis det ikke allerede er mottatt).

Bidrag skoleskyting vil bli ettersendt så snart det kommer. I det hele 8 lag ikke  arrangerte feltskyting i fjor, vil de samme heller ikke få utbetalt feltbidrag på kr. 600,-.

 

Fra desember 1999 foreligger revidert samarbeidsavtale mellom HV og DFS. Den nye avtalen er inntatt i Skytterboka 2000, og er absolutt verdt å studere nærmere.

 

Tre samlagsstevner er allerede arrangert, nemlig 15 meter innendørs, felt og skifelt. Hjertelig takk til Bodø Østre, Saltdal og Lakså skytterlag for vel gjennomførte stevner.

 

Halsa skytterlag har gitt ut første nummer av sin lagsavis ”POFF”. Et flott tiltak som vi synes det er all grunn  å ønske til lykke med!

 

Alle skytterlag skal være i besittelse av ”Håndbok for tillitsvalgte”. I disse dager er det kommet ajourføringsstoff. Er ikke boka gitt til kjenne for alle i styret og øvrige tillitsvalgte i laget, vil det nå være en passende anledning å ta en gjennomgang. Her er svært mye og interessant stoff.

 

For de som ikke allerede vet det, har Skytterkontoret gitt ut ”Håndbok for samlags-instruktøren”CD-rom. Til en pris av kr.50,- får en seg en hendig sak, noe som ellers selvsagt krever at en er i besittelse av nødvendig pc-utrustning.

 

De som har tilgang til Internett vil jo også vite at DFS har meget omfattende og innholdsrike nettsider med mye DFS-informasjon.

 

Til slutt minnes om at banesesongens første åpne stevne (med klassevise mesterskap) går på Bestemorenga søndag 30. april. Dagen før, lørdag 29. april, avslutter vi feltsesongen med SAULO-stevnet i Sulitjelma.

 

Vennlig hilsen

 

 

Henning Ivarrud

samlagsformann